Social 23 Iulie 2020 09:27

Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi face acuzaţii grave la adresa echipei de control trimisă de ministrul Sănătăţii. Oamenii susţin că cel mai mare spital din zonă a fost verificat de un veterinar care a fumat în birou și nu a respectat normele de protecţie.

Reprezentanţii spitalului, cât şi cei ai Consiliulul Judeţean au contestat pregătirea echipei de control trimisă de ministrul Nelu Tătaru

„Au fost două echipe de control trimise de Ministerul Sănătăţii, una de epidemiologi, iar cealaltă echipă, de la Corpul de Control. O echipă formată dintr-un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog, care a verificat funcţionarea spitalului. Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competenţa să verifice Spitalul Judeţean din punct de vedere a ceea ce înseamnă activitatea epidemiologică. Au fost câteva bibliorafturi cu anchete epidemiologice şi, din păcate, cei care au venit şi au controlat au fost destul de superficiali“, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, citat de monitoruldegalati.ro

De asemenea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi vine cu acuzații grave la adresa epidemiologilor detaşaţi de la Constanţa care ar fi stat câteva ore şi apoi au plecat spunând că îi aşteaptă turiştii pe litoral.

„Doamnele doctor de la Constanţa au venit duminică la ora 12.00, au stat trei ore şi au cerut anchetele epidemiologice.... au plecat apoi luni la prima oră, spunându-ne că le aşteaptă turiştii de pe litoral. Acesta a fost ajutorul din partea ministerului. Acele patru cadre medicale epidemiologice care trebuiau să vină să ne ajute, trebuiau să stea printre noi şi astăzi. Ele au plecat a doua zi de dimineaţă, ne-au prezentat procesul verbal spunându-ne că în ambulatoriu, acolo unde avem zona tampon, era uşa închisă. Păi uşa era închisă pentru că era o clanţă, pur şi simplu. Cam acesta a fost controlul”, declară Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean din Galaţi.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

Mai grav, directorul spitalului gălăţean susţine că veterinarul a fumat în birou şi nu a respectat normele de protecţie.

„A treia zi a venit controlul de la Corpul de Control al Minsterului Sănătăţii. Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet la Direcţia de Sănătate, ne-a chemat la raport fumând ţigară după ţigară, fără niciun fel de protecţie. (..)Uitându-se pe geam a văzut cadrele noastre medicale de la UPU, echipate în combinezoane, care şi-au permis, aşa mi-a atras atenţia, că de ce vor să bea apă. Iar dumnealor, ţigară după ţigară, fumau în acele cabinete.. Şi au plecat şi domnii de la Ministerul Sănătăţii, ne-au rezolvat toate problemele”, a precizat Alina Dobrea.

Cotroalele au fost solicitate de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în urma unei vizite la Spitalul Judeţean din Galaţi.

Citeste si:
Echipa lui Mario Fresh, implicată într-un accident. Declarațiile...
Echipa lui Mario Fresh,...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.