Social 22 Iulie 2020 14:26

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, critică dur neglijența oamenilor prin nerespectarea regulilor de distanțare socială și de purtare a măștilor de protecție, spunând că acestea sunt motivele din cauza cărora România a ajuns „ciuma Europei”.

Ministrul Sănătății a făcut referire în discursul său, susținut la Târgu Mureș, la creșterea zilnică a cazurilor de infectare cu virusul Covid-19.

Trăim un moment dificil. Cum am ajuns ciuma Europei? Am ajuns ciuma Europei nerespectând regulile și instigând la nerespectarea lor”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a ținut să menționeze că deocamdată nu se impune revenirea la starea de urgență, dar starea de alertă va fi menținută cât timp va fi nevoie pentru ca România să ajungă din nou la o stare de normalitate.

M-aș gândi cum facem ca toți dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă. Poate la un moment dat vom ajunge la supraglomerarea ATI, dar și agenții economici și populația care au beneficiat de măsurile de relaxare ar trebui să respecte regulile”, a explicat Nelu Tătaru, potrivit g4media.ro.

1.030 de infectări în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.