Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că scenariul care este cel mai probabil să fie aplicat la începerea noului an școlar din septembrie este sistemul hibrid, prin care o parte din elevi vor participa fizic, pin rotație, la cursurile susținute în sălile de clasă, iar alții vor face cursuri online.

Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că observați și dvs., în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a vorbit și despre achiziția celor 250.000 de ablete sau laptop-uri pentru copii proveniți din familii sărace. Aceasta a spus că nu poate da un termen la care procedura de achiziție va fi finalizată, având în vedere că de această achiziție se ocupă Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC).

Este procedura de achiziție. Nu Ministerul Educației face achiziția acestor tablete, ONAC-ul este organismul care se ocupă de achiziția acestor tablete, nu Ministerul Educației. (...) Există timpul suficient, avem achiziția declanșată. Nu pot eu să mă pronunț asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituție, la modalitatea în care se desfășoară o achiziție publică. Știți foarte bine că sunt niște termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută. (...)

Deci până la 10 septembrie există un termen. Școala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen și așteptăm să se realizeze această achiziție de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate, este o instituție care se ocupă de acest lucru”, a explicat Monica Anisie, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Schimbări MAJORE la gimnaziu din toamnă: fără note la Religie,...
Schimbări MAJORE la gimnaziu...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.