Fostul ofițer MAI, care a mințit în legătură cu o deplasare în străinătate și a infectat zeci de persoane cu coronavirus, băgând în carantină Spitalul Gerota, a scăpat de dosarul penal. Procurorii spun că „nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice” că el a fost sursa infectării.

Dosarul în care fostul ofițer MAI a fost acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații a fost clasat.

Se pare că în perioada în care acesta a cățătorit în Israel, Israelul și Palestina nu se aflau pe lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă pentru care se recomanda carantinare, sau autoizolare la domiciliu. Acesta ar fi motivul pentru care atât el, cât și soția sa și ceilalți membri ai grupului organizat cu care a călătorit nu erau obligați să intre în carantină sau autoizolare la întoarcerea în România.

Potrivit procurorilor, niciuna din cele 80 de persoane cu care a călătorit fostul ofițer MAI nu a fost testată pozitv cu virusul Covid-19, ceea ce a dus la excluderea scenariului potrivit căruia acesta ar fi contactat virusul în călătoria sa din Israel.

De aceea, procurorii au clasat dosarul penal al fostului ofițer MAI, motivând că „nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice, împrejurarea în care persoana internată s-a infectat și dacă aceasta a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate din Spitalul de Urgență «Profesor Doctor Dimitrie Gerota»”, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
BILANȚ COVID: 1.422 cazuri noi | 89 decese |1.041 pacienți la ATI
BILANȚ COVID: 1.422 cazuri...

Fostul ofiter MAI a infectat peste 30 de persoane cu coronavirus

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, fost ofițer de Poliție, a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. Cand s-a prezentat la Spitalul Gerota, unde a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19, a declarat ca nu a parasit tara in ultimele doua luni. Declaratia sa s-a dovedit a fi falsa, descoperindu-se ulterior ca acesta a fost in Israel la finalul lunii februarie.

Peste 30 de persoane au fost infectate de ofițerul în rezervă al MAI care s-a internat în Spitalul Gerota fără să menționeze că a calatorit în Israel. Din acest motiv, spitalul a fost băgat în carantină.

În urma celor întamplate, bărbatul s-a ales cu un dosar penal.

Citeste si:
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Balș
Dosar penal pentru săvârşirea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.