Animalele au fost găsite moarte la marginea unei păduri din Bălănești, județul Gorj, la sfârșitul săptămânii trecute. Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a anunțat ulterior deschiderea unui dosar penal pentru a clarifica împrejurările în care au murit toți acești câini.

„La data de 18 iulie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Bălănești s-au sesizat cu privire la faptul că pe raza comunei Bălănești, se află abandonate cadavrele mai multor câini fără stăpân. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, ocazie cu care în șanțul pentru colectarea apei pluviale de pe marginea DJ 665/A Bălănești, cât și în liziera pădurii din imediata apropiere, au fost identificate patru cadavre ale unor câini fără stăpân. S-a procedat la ridicarea unui cadavru canin care a fost transportat la D.S.V.S.A. GORJ în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzelor decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, a anunțat IPJ Gorj.

Radu Miruță, liderul USR Gorj, a fost cel care a făcut publică situația de la Bălănești pe pagina sa de Facebook. Acesta a distribuit imaginile îngrozitoare cu animalele care zăceau la marginea pădurii, susținând că nici până în acest moment autoritățile locale nu au putut lua măsuri.

„Pare o acțiune cu intenție după ce autoritățile au dovedit că nu pot să rezolve situația…pentru că, de fapt, nici nu au început-o. De câteva ori pe an, câinii de la intrarea în comună sunt chinuiți, apoi apar alții și istoria se repetă. Din când în când, cineva le mai aruncă otravă și iată tabloul. Cu toate că doi dintre consilierii PSD din Bălănești sunt medici veterinari, nici primăria, nici DSV, nici Poliția nu au luat nicio măsură, nici acum când zac otrăviți, nici până acum pentru a nu se ajunge aici. Gil Boroiu, colegul meu de la USR Bălănești, a sunat aseară la Poliția Bumbești-Jiu și i s-a spus că este târziu, că nu are cine să vină…iar, astăzi, plouă. Plouă, de fapt, cu oameni incompetenți, de care această țară trebuie să se curățe cât mai curând. Poate că cineva de la IPJ Gorj se va găsi obligat de lege să înceapă o anchetă care măcar să descurajeze astfel de practici, poate că cei de la DSV Gorj vor realiza care le sunt sarcinile, poate că cetățenii din Bălănești vor reacționa la un moment dat în sens invers”, a transmis Radu Miruță.

Citeste si:
FOTO Cum ar arăta animalele din filmele Disney dacă ar fi fost...
FOTO Cum ar arăta animalele...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.