În urma controalelor efectuate, autoritățile au dat amenzi de 250.000 de euro în București, în weekend, pentru nerespectarea restricțiilor impuse.

În ultimele trei zile, oamenii legii au dat în București peste 2.300 de amenzi. Valoarea totală a acestora se ridică la peste 1,1 milioane de lei.

Conform Poliției Capitalei, peste 900 de polițiști au luat parte la acțiunile din weekend-ul 17-19 iulie. Aceștia au fost sprijiniți de alți 400 de jandarmi, polițiști locali, inspectori de la DSP, ANSVSA, dar și de la Protecția Consumatorului și IGSU.

Peste 220 de firme au fost verificate de către agenți. Oamenii legii au mers în hipermarket-uri, hale, piețe, terase, locuri de agrement, dar și în mijloace de transport în comun.

2.309 sancțiuni contravenționale, cu valoarea de 1.110.000 de lei, sau 250.000 de euro, au fost date de polițiști.

Citeste si:
Iohannis, încântat de faptul că Joe Biden a acceptat să participe...
Klaus Iohannis, încântat de...

528 de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, alte 3 pentru nerespectarea modului de amanejare a teraselor, iar 75 pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială.

”19 sancțiuni au fost aplicate pentru situații ce cad sub incidența legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar 35 pentru abateri prevăzute în Hotarea de Guvern privind declararea stării de alertă și masurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru încălcarea unor norme privind sănătatea publică și a unor prevederi referitoare la normele sanitar-veterinare și siguranța alimentelor”, au mai transmis polițiștii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.