Social 20 Iulie 2020 11:43

Deși autoritățile au spus în repetate rânduri că masca de protecție este obligatorie în spațiile închise și că cei care nu respectă această regulă riscă amenzi care pot ajunge până la 2500 de lei, pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății masca a ajuns să fie doar o recomandare.

„7. Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave

Organizația Mondială a Sănătății, recomandă folosirea măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi măști de protecție suprapuse una peste alta”, se arată pe site-ul ministerului.

Ulterior, Ludovic Orban a declarat că este o simplă eroare și că informația postată la începutul stării de urgență nu a fost încă modificată conform legii: „Aceste recomandări probabil au rămas de mult pe site. Avem o hotărâre de Guvern, iar obligativitatea este să fie purtată în spații închise și unde există interacțiune umană. După ce particip la un astfel de eveniment îmi schimb masca. Nu pot să vă zic de câte ori o schimb, dar o schimb destul de des.”, afirmă premierul, citat de stiripesurse.ro

Amenda pentru lipsa măştii în spațiile închise este cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei şi este prevăzută în Legea 55/2020 privind starea de alertă, în vigoare încă din data de 18 mai.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.