Social 20 Iulie 2020 07:19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență se arată îngrijorat de situația actuală, afirmând că pandemia de coronavirus merge spre mai rău. Persoanele care se vindecă de coronavirus sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc, avertizează Arafat.

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este ok.

Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a spus Raed Arafat în cadrul unei emisiuni la Digi24.

De asemenea, șeful DSU averitează că, potrivit unui raport, în luna septembrie se va ajunge la un milion de cazuri de infecție cu coronavirus în România în contextul în care cetățenii nu vor respecta regulile impuse de autorități: „Riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”

Dacă situația o va impune, unele zone din România, considerate focare de coronavirus, ar putea fi carantinate: „Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a mai spus Arafat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Iulie 2020 - 07 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.