Social 17 Iulie 2020 08:33

Hotărârea de Guvern cu privire la prelungirea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul țării, începând de astăzi, 17 iulie, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Această decizie a fost adoptată miercuri în cadrul unei ședințe extraordinare de Guvern.

În nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern prin care a fost decisă prelungirea stării de alertă în România apar și estimările guvernamentale privind evoluția pandemiei de coronavirus în România, care arată că numărul infectărilor cu virusul Covid-19 ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

România a intrat în stare de alertă pe data de 15 mai, după ce s-a aflat în stare de urgență timp de două luni de zile.

Pe data de 16 iunie, starea de alertă a mai fost prelungită cu încă 30 de zile.

Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, potrivit digi24.ro.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se menține în continuare.

Rămâne interzisă organizarea de mitinguri, demonstrații, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise. Restaurantele rămân și ele închise deocamdată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iulie 2020 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.