Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), aproximativ 3.000 de tone de alge au fost adunate de pe plajele litoralului românesc cu ajutorul utilajelor în prima jumătate a lunii iulie.

Plajele din staţiunile Năvodari, Mamaia și Constanţa au cantități uriașe de alge la mal şi în apă. În zona de sud a litoralului, fenomenul de înflorire s-a manifestat aproape în toate staţiunile (Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia şi Vama Veche).

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale au precizat că fenomenul de înflorire algală s-a amplificat, iar cantităţile mari de alge au fost semnalate în special în staţiunea Mamaia şi în zona de sud a litoralului.

„Ieri am terminat ziua de muncă aproape de miezul nopții în Mangalia, unde țărmul mării a fost înecat sub mii de tone de alge. În nici o oră, s-au încărcat peste 36 de tone și pentru oamenii noștri de la #ABADL, cărora le mulțumesc din suflet, era abia începutul serii.

Din păcate, pe Vama Veche, în mai puțin de jumătate de oră, două utilaje s-au defectat. Mediul marin, extrem de sărat, nu face bine deloc componentelor mașinilor. Sperăm ca azi să fie pregătite să reintre pe Vamă și să își facă treaba. Și deși oamenii noștri au muncit până dimineață, în speranța că valurile și curenții vor purta algele din apă în larg, situația este în continuare "verde"...”, a scris într-o postare pe Facebook directorul ABADL, Bogdan Bola.

Citeste si:
O româncă s-a înecat pe litoralul bulgăresc
O româncă s-a înecat pe...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.