Social 14 Iulie 2020 15:31

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Prevederea este valabilă în cazul în care perioada de tranziție pentru ieșirea Marii Britanii din UE nu va fi prelungită.

În acest caz, omologarea emisă de Regatul Unit nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta ce provin de aici vor putea fi tratate oricărui alt vehicul ce provine dintr-un stat terț.

Astfel, o mașină cu volan pe dreapta nu va mai primi Cartea de Identitate a Autovehiculului și nu va mai putea fi înmatriculată în România.

Există câteva excepții de la regulă, astfel: ”Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 și M3, ușile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului„

Și farurile originale trebuie înlocuite, astfel să emită un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.