Social 13 Iulie 2020 15:24

Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate în acest weekend cu ajutorul unei drone și, potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, astfel de măsuri vor fi luate în următoarea perioadă pe întreg litoralul românesc.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a postat un mesaj pe Facebook în care susține că imaginile vor ajuta la urmărirea operatorilor în ceea ce privește respectarea legislaţiei.

Conform acestuia, au fost făcute opt zboruri în zona de plajă uscată din Mamaia şi Năvodari, cu o dronă care face parte din infrastructura de monitorizare pentru realizarea hărţilor planimetrice şi topografice.

„Pentru prima dată în activitatea instituției, specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (#ABADL) au efectuat un număr de 8 zboruri pentu a realiza măsuratori de fotogrametrie în zona de plajă emersă (uscată) din Mamaia și Năvodari. În activitatea de cartografiere a fost folosit un sistem de aeronavă fără pilot (dronă UAV - unmanned aerial vehicle), care face parte din infrastructura de monitorizare din cadrul bazinului hidrografic Dobrogea – Litoral, utilizat până acum doar pentru realizarea hărților planimetrice și topografice pentru proiectul protecției împotriva eroziunii costiere.

Fotografierea aeriană este utilă pentru a elimina eroarea umană (marja de eroare în măsurători este de până la 2 cm) dar în primul rând pentru monitorizarea periodică a unor zone de interes, cât și pentru susținerea unor lucrări topografice și cadastrale pe suprafețe extinse. Suprafețele ce pot fi acoperite cu astfel de echipamente sunt de ordinul hectarelor, fiind de un real ajutor celor patru (doar 4!) inspectori pe care îi avem pe plajă.

Se are în vedere monitorizarea operatorilor de plajă care trebuie să asigure printre altele: o suprafață de plajă destinată șezlongurilor de 70% și o zonă de plajă pe nisip de 30% și să asigure zona de intervenție, fâșia cu lățimea de 5 m de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele A.B.A.D.L.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

Astfel, vom avea dovezi în ceea ce privește respectarea acestor prevederi și vom veni în sprijinul tuturor instituțiilor abilitate, care vor să facă verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor luate în această perioadă privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, vom oferi aceste fotografii și Corpului de Control al Ministerului Turismului pentru a aplica măsurile și sancțiunile corespunzătoare, ei fiind cei abilitați să dea amenzi cu privire la respectarea procentului de 30% - 70% prosoape și șezlonguri. Măsurătorile au început cu zona Mamaia – Năvodari, dar acestea vor fi efectuate pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche. Astfel vom avea probe concludente despre cine și cum eludează prevederile legii”, a scris Bola pe contul său de socializare.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.