Social 13 Iulie 2020 12:15

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că la momentul actual situația cazurilor de coronavirus poate fi gestionată, iar la secțiile de terapie intensivă sunt locuri.

Mai mult decât atât, ministrul spune că nu există riscul de reintrare în starea de urgență.

Nu văd în acest moment un pericol al stării de urgenţă. În acest moment gestionăm situaţia, locurile sunt în terapie intensivă. Dacă mai mentineam încă 2 săptămâni acea atitudine pe care o aveam, probabil acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei, care s-au perpetuat, precum bagatelizarea situaţiei şi neîncrederea în existenţa unui virus”, a declarat Nelu Tătaru.

Tătaru susține că din cauza situației actuale de creștere continuă a cazurilor de coronavirus, România a ratat măsurile suplimentare de relaxare pregătite pentru data de 1 iulie.

Măsurile de relaxare au fost asumate. Fiecare măsură de relaxare a mers cu o serie de norme de funcţionare şi desfăşurare a acelei activităţi. Trebuia să avem măsuri de relaxare şi la 1 iulie, nu s-a întâmplat. Cred că Legea carantinei va trece. Avem o vară în care românii trebuie să trăiască cvasinormal, vom trăi cu persistenţa unui virus”, a mai declarat ministrul, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.