Social 13 Iulie 2020 11:50

Peste 12.000 de pachete de țigări au fost abandonate de contrabandiști la granița dintre România și Ucraina, iar aceștia s-au făcut nevăzuți.

Contrabandiștii au abandonat pachetele de țigări la frontiera verde cu Ucraina. Aceștia fuseseră depistați de polițiștii de frontieră, care erau pe urmele lor. Au reușit, însă, să scape, fără să mai care și pachetele înapoi.

Conform Inspectoratului General al POliției de Frontieră, a fost desfășurată o acțiune în județul Suceava, cu privire la combaterea contrabandei cu țigări, fiind depistate mai multe persoane care transportau colete.

”Poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Costileva, mai multe persoane care transportau colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, folosind somaţiile verbale, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit în localitate. Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.340 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană”, au transmis reprezentanții IGPF.

Valoarea țigărilor confiscate de către polițiști se ridică la 144.378 de lei. Aceștia fac cercetări pentru infracțiuni de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. De asemenea, poliția face cercetări pentru a identifica persoanele implicate în incident.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.