Social 13 Iulie 2020 11:56

Premierul Ludovic Orban a declarat, în legătură cu mitingul de duminică seara din Piața Victoriei, că nu înțelege motivul pentru care au protestat oamenii.

Din păcate, ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. (...) Există un adevărat bombardament de informaţii false, negaţioniştii, cei care neagă existenţa virusului, cei care sunt promotorii teoriei conspiraţiei, o mulţime de lansatoare de astfel de mesaje pur şi simplu transmit foarte intens şi foarte bine gândit acest set de mesaje care instigă lumea să nu respecte nişte reguli care sunt respectate în mod firesc. (...) Multe tipuri de lansatoare. (...) Mitingul din Piaţa Victoriei credeţi că s-a născut din senin? A fost pregătit. Sunt nişte pagini, site-uri, pe care s-a făcut mobilizarea la miting. Eu, sincer, nici nu înţeleg de ce au protestat... că nu vor să poarte mască - purtatul măştii este principala formă de apărare împotriva virusului - că nu sunt de acord cu legea (carantinării şi izolării n.r.)”, a declarat premierul.

Orban: „Nu vrem să mai introducem nicio restricție”

Premierul a ținut să sublinieze că Guvernul nu va mai introduce nicio restricție, dar că virusul este în continuare periculos, iar oamenii trebuie să înțeleagă că respectarea regulilor este crucială pentru a scăpa de pericolul pandemiei.

Este o situaţie care ne îngrijorează şi, analizând creşterea numărului de cazuri, am dispus o serie de măsuri. Soluţia cea mai simplă e să-i convingem pe români să respecte regulile, să-i convingem pe toţi actorii instituţionali, indiferent că sunt din zona publică sau din zona privată, care au responsabilităţi în aplicarea legislaţiei, în implementarea regulilor să respecte aceste reguli - purtatul măştii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară de 1,5-2 m, (...) păstrarea regulilor sanitare, spălatul pe mâini, evitarea atingerii suprafeţelor care sunt atinse de mai multe persoane”, a mai declarat Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Orban a mai spus că autoritățile de control nu pot face față la tot ceea ce se întâmplă, dar mobilizarea lor din ultima perioadă a fost una fără precedent.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.