Social 10 Iulie 2020 11:30

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că polițiștii stradali vor fi dotați, începând cu vara aceasta, cu camere de corp cu înregistrare audio și video, pentru a nu mai exista dezbateri despre cine a fost vinovatul într-o anumită situație.

Ministrul de Interne susține că este nevoie de această dotare a polițiștilor cu camere audio-video, deoarece așa se vor putea documenta oficial și eficient cazurile de ultraj.

Am făcut toate procedurile, să ajungem și la o finalizare concretă, în sensul în care încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii polițiști în județul Vâlcea, în județul Prahova, au fost înregistrate dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgență, să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video astfel încât contactul cu cetățeanul, cu un suspect, cu un potențial infractor să poate fi documentat oficial și eficient prin aceste mijloace de înregistrare”, a declarat Marcel Vela.

Mai mult decât atât, Vela spune că acest lucru îi va responsabiliza atât pe cetățeni, cât și pe polițiști.

Body-camera unui polițist, într-un final va responsabiliza și cetățeanul, și polițistul, astfel încât să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau polițistul”, a mai declarat ministrul de Interne, potrivit hotnews.ro.

Marcel Vela a anunțat că această inițiativă, promisă de-a lungul anilor, se va materializa în vara aceasta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.