Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că autoritățile nu vor institui starea de urgență doar pentru aceste două zile în care s-au înregistrat peste 500 de cazuri de Covid-19, ci vor recurge la această măsură doar în cazul în care apar 10.000 de cazuri de infectare în 3-4 zile, la nivelul întregii țări.

Tătaru a spus că se așteptau la o creștere a numărului de cazuri, în contextul măsurilor de relaxare. Problema principală ar fi fost că oamenii nu au respectat regulile venite odată cu ele.

De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”, a declarat Nelu Tătaru.

Pentru ca România să intre din nou în starea de urgență, Nelu Tătaru spune că ar trebui să apară 10.000 de cazuri de Covid-19 la nivelul întregii țări. Dacă aceste 10.000 de cazuri apar doar în câteva orașe, atunci vor fi carantinate doar acele orașe.

Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (…) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână-jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a mai spus ministrul Sănătății, potrivit g4media.ro.

Citeste si:
Bilanț Covid-19: 1.350 de cazuri noi și 43 de decese în ultimele 24...
Bilanț Covid-19: 1.350 de...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.