Social 9 Iulie 2020 17:24

Poliția Română a publicat imagini de la accidentul grav ce a avut loc pe DN19, în urma căruia patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite.

Accidentul grav s-a produs în noaptea de miercuri spre joi pe DN 19, între localătățile Zăoan și Ip, județul Sălaj, și s-a soldat cu moartea a 4 persoane, iar alte patru au fost rănite.

Cele două mașini s-au lovit frontal, după ce șoferul uneia dintre ele a făcut o depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu.

Conform imaginilor și informațiilor publicate recent de Poliția Română pe Facebook, șoferul vinovat de accident, care a și decedat în urma impactului, conducea o mașină cu volan pe dreapta.

”Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă”, arată Poliția Română în postarea de Facebook.

Problema este că nici nu există posibilitatea de a interzice circulația pe drumurile publice a acestor automobile: ”În prezent, în conformitate cu prevederile directivei referitoare la omologarea vehiculelor rutiere și a principiilor privind libera circulație a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, statele membre nu pot interzice înmatricularea vehiculelor care au fost omologate comunitar de un alt stat membru.”

Poliția Română recomandă mutarea volanului pe stânga și asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație a unui automobil.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.