Social 9 Iulie 2020 12:45

Un copil a fost trimis la cerșit de părinții săi, care îl supravegheau dintr-o mașină de lux, de la distanță.

Descoperirea modului de operare a fost făcută chiar de către un jandarm, aflat în timpul liber.

Angajatul de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Vâlcea a observat în seara de marți, un băiat care cerșea în parcarea unui magazin Kaufland din Râmnicu Vâlcea.

Pentru că magazxinul se află la periferia orașului, jandarmul a bănuit că băiatul aflat la cerșit nu este singur, astfel că l-a urmărit.

Nu mare i-a fost mirarea când a descoperit că băiatul a fost trimis la cerșit chiar de familie, ce îl supraveghea dintr-o mașină de lux, cu numere străine, aflată în parcarea magazinului.

Familia provine din comuna Bujoreni, o localitate cu populație preponderent rromă. O bună parte dintre cei plecați peste hotare s-au întors acasă din cauza pandemiei. Chiar și cei vizați în acest caz sunt întorși acasă din străinătate, care au venit înapoi din Suedia.

În martie, după ce rromii au început să se întoarcă acasă, unii dintre ei au început să ceară primăriei ajutorul: ”să ne dea primarul mălai, săpun, făină”, spuneau aceștia acum trei luni.

La vremea respectivă, primarul localității, Gheorghe Gângu, declara că ”primii au venit cei din Suedia, de la cerşit... Ei au stilul binecunoscut, se aşteaptă ca statul să facă totul pentru ei, că aşa au fost obişnuiţi, să primească ajutoare sociale şi să nu facă nimic.”

Jandarmii au luat legătura cu Direcția pentru Protecția Copilului din Vâlcea, iar părinții au fost amendați: ”După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a declarat Teodora Cincă, purtător de cuvânt al IJJ Vâlcea, conform adevărul.ro.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.