Social 9 Iulie 2020 10:52

Profesorul Streinu Cercel explică detaliat beneficiile măștii de protecție, perioada de timp la care aceasta trebuie schimbată, dar și respectarea celorlalte măsuri impuse de autorități pentru a putea trece cu bine de această perioadă.

Adrian Streinu-Cercel a declarat, în cadrul unei emisiuni, că masca de protecție are efect în primele 2-4 ore de la aplicare și recomandă tuturor persoanelor să o înlocuiască în momentul în care se umezește

De asemenea, acesta a precizat că este bine ca atunci când ieșim în oraș să avem cu noi mai multe măști pe care să le schimbăm în mod frecvent.

„Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore. Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii. Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte”, a explicat profesorul într-o emisiune la Antena 3.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.