Social 9 Iulie 2020 10:26

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, atenționează, în contextul în care numărul infectărilor de coronavirus a crescut în ultima perioadă, că și numărul deceselor va crește considerabil.

Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate. Numărul nu va scădea. Cu cât ai mai mulți pacienți la Terapie intensivă, procentul decedaților va crește”, a declarat Arafat.

Cu toate că România se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de infectări, Raed Arafat spune că nu este cazul ca unele activități să fie închise.

Nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a mai spus acesta.

Șeful DSU consideră că numărul cazurilor de infectare nu ar fi crescut atât de mult dacă oamenii respectau măsurile.

Luând măsuri de relaxare, trebuiau să fie respectate unele măsuri compensatorii. Măsurile compensatorii însemnau portul măștii, distanțarea, respectarea unor reguli în transportul public în comun, în zonele de turism și așa mai departe. (...) Se adaugă și situația în care suntem, în care persoane simptomatice pleacă din spitale și spun că nu vor să stea, iar noi nu știm persoanele respective ce fac acasă. Persoanele asimptomatice pleacă acasă, nu avem niciun control dacă familia lor rămâne în izolare cu ei acasă și nu merge la lucru!”, a explicat Arafat.

Raed Arafat a precizat că OMS a făcut o listă cu activitățile cele mai periculoase în această perioadă, iar printre ele se numără: teatrele în spațiu închis, lăcașele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.