Social 7 Iulie 2020 14:04

DIICOT a destructurat o grupare formată din patru români care s-au îmbogățit, profitând de persoane nevoiașe pe numele cărora deschideau conturi bancare, prin care apoi făceau tranzacții diverse.

Procurorii DIICOT, sprijiniți de ofițeri de la SCCO au efectuat cinci percheziții domicilare în dimineața zilei de 7 iulie, la adrese din județele Vâlcea și pentru Bistrița Năsăud. Aceștia au avut un ordin european de anchetă emis de autoritățile din Italia

A fost vizată destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălare de bani.

Și în Italia, în același timp, au avut loc percheziții, iar 8 persoane au fost arestate preventiv.

Conform procurorilor, între iunie 2018 și aprilie 2019, membrii unui grup infracțional organizat, având bazele în Genova, au deschis conturi bancare pe numele unor persoane nevoiașe.

Aceștia, în schimbul unor sume de bani, au pus la dispoziție conturile respective, astfel încât ”gruparea efectua operațiuni de transfer de sume de bani provenite din săvârșirea unor infracțiuni de fraude on line prin intermediul mai multor platforme, pe care postau diferite oferte false.”

Conform autorităților, a fost creat un circuit financiar prin care erau transferați bani din conturile victimelor în cele ale persoanelor care le puseseră la dispoziție conturi bancare, ”money mules” sau ”cărăuși de bani.”

Ulterior, sumele erau retrase din aceste conturi și împărțite între membrii grupării, ce aduceau banii în România.

Conform DIICOT, prejudiciul se ridică la aproximativ 1,6 milioane de euro.

”În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, 6 laptopuri, 8 tablete, 2 harduri externe, un card microSD, o colecție numismatică și mai multe documente”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de autorități.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.