Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat astăzi că dorește ca restaurantele să fie redeschise cât mai repede, dar a explicat că orice măsură de relaxare se ia îm context epidemiologic.

Tătaru spune că Guvernul a avut în plan măsuri de relaxare pe care urma să le aplice de la 1 iulie, dar evoluția numărului de cazuri din ultimele 3 săptămâni i-a făcut să amâne aceste măsuri.

Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic prin evaluarea pandemiei la nivelul ţării noastre. Noi aveam în plan inclusiv la 1 iulie măsuri de relaxare, dar evoluţia pandemiei şi mobilizările de forţe atât populaţionale, cât şi ale noastre ca şi aparat medico-sanitar într-un context de evoluţie a numărului de cazuri de trei săptămâni ne-au făcut să amânăm aceste măsuri de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a explicat că, după ce vor fi stabilite concret anumite reguli și în funcție de evoluția pandemiei, se va decide apoi când vor fi luate următoarele măsuri de relaxare, printre care și redeschiderea restaurnatelor.

Suntem într-un moment în care, încă începând de joi, am iniţiat un grup de lucru (…) pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi de altfel le-am şi stabilit odată cu deschiderea teraselor, numai că o parte dintre parteneri respectă mai puţin aceste reguli. Odată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere, al Institutului de Sănătate Publică există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai este şi respectarea acestor reguli. În măsura în care zilele următoare vom avea o concluzie în acest grup tehnic de lucru vom aborda, tot în context epidemiologic al creşterii numărului de cazuri sau nu, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a mai spus Tătaru, potrivit g4media.ro.

Citeste si:
Orban, despre deschiderea restaurantelor: „Este chiar posibilă în...
Ludovic Orban, despre...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.