Social 5 Iulie 2020 08:36

Ministrul Sănătății a trecut prin momente emoționate în emisiunea „La cină” când a fost întrebat de revederea cu fiul său în vârstă de 10 ani.

„Când mă duceam acasă și mă întâlneam cu fiul meu... a fost momentul când poate mi-a fost teamă să nu-l infectez, trecând prin atâtea focare. Am păstrat reguli de precauție, timpul a trecut, au fost momente care m-au făcut să risc orice, cu precauțiile de rigoare, pentru o cauză”, a povestit Nelu Tătaru în cadrul emisiunii „La cină”, cu Ionela Năstase și Adi Hădean, difuzată la Digi24.

Întrebat dacă și-a luat copilul în brațe când s-au revăzut, ministrul Tătaru a spus: „ne-am apropiat, într-un final, dar trecându-mi prin minte cam toate traseele pe care le-am avut, toate întâlnirile pe care le-am avut în acea săptămână… că este riscant să mă apropii. A fost un moment greu. A înțeles momentul, s-a bucurat că m-a văzut, m-a întrebat cât stau și dacă o să fie bine. Și i-am spus că o să fie bine. El are măscuțe pe care este scris . A purtat tot timpul în această perioadă când a ieșit în comunități. A fost un exemplu și o mândrie pentru mine.(...) Nu vă închipuiți cum este în fiecare seară în care vorbim la telefon, ne uităm și pe imagini, discutăm și el mă întreabă: care a mai fost viața ta, tata, astăzi?! Sunt momente care îmi dau curajul și elanul să merg mai departe”, a mărturisit ministrul, cu lacrimi în ochi.

Ministrul Sănătății a spus că băiatul lui, Teodor Ioan, vrea să devină „medic și ministru” și i-a urat să devină doar medic.

De asemenea, Nelu Tătaru a vorbit despre tatăl său, care a decedat când el avea doar 18 ani și care și-a dorit ca el să fie medic.

„Tatăl meu ținea neapărat să aibă un băiat medic, el fusese sanitar în armată. O meserie curată, un halat alb… Și la îndemnurile lui și la îndemnurilor băieților de la bloc, care erau cu doi ani mai mari și erau deja la Liceul Sanitar, am urmat Liceul Sanitar”, a mai spus acesta.

Ministrul a povestit și despre mama sa care a respectat cu sfințenie indicațiile pentru pandemia de coronavirus.

„Mama mea are 70 de ani, o patologie cu multe comorbidități, și a respctat intru totul… Sunt mândru de mama mea. Chiar și acum când ne întâlnim, stăm un pic la distanță, nu lasă masca”, adaugă Nelu Tătaru.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Iulie 2020 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.