Magistrala 5 nu a fost dată în folosință de la 30 iunie, așa cum au promis în diverse rânduri autoritățile, însă marea inaugurare va avea loc totuși în acest an.

În timp ce mai toate lucrările la stații sunt aproape finalizate, Ministerul Transporturilor a început să le prezinte video pe fiecare.

Imagini din depoul și stația de metrou Valea Ialomiței.

Oficialii Metrorex asigură locuitorii capitalei că linia va fi funcțională până la sfârșitul verii

Lucrările la linia de metrou Drumul Taberei au fost îngreunate de pandemia de coronavirus. Anumite materiale de import, în special cele aduse din China sau Italia nu au sosit la timp, ceea ce a îngreunat finalizarea magistralei 5.

„Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99 % iar la finisaje și instalații 97 %. Noi estimăm că probele dinamice, vor începe luna viitoare”, a declarat Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex pentru Radio România Actualități.

Citeste si:
Încătușat după ce a refuzat să poarte corect mască și a fugit de...
Scandal la metrou. Încătușat...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Mustățea a mai spus că termenul de finalizare depinde acum de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare.

Lucrările la linia de metrou Drumul Taberei au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.