Social 4 Iulie 2020 12:13

Preşedintele Camerei Deputaţilor a publicat un mesaj pe Facebook, de Ziua naţională a Statelor Unite ale Americii, în care vorbește despre valorile democrației, afirmând că drepturile omului sau statul de drept sunt pilonii de încredere pe care România şi SUA şi-au clădit parteneriatul strategic de-a lungul timpului.

„Anul acesta sărbătorim 140 de ani de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Americii. În toată această perioadă, România a demonstrat că este un susţinător puternic al legăturii transatlantice. Un partener şi un prieten de nădejde în regiune care va rămâne pe deplin angajat în consolidarea acestei relaţii ca parte indispensabilă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor noştri.

Valorile universale exprimate în Declaraţia de Independenţă a SUA ratificată acum 244 de ani sunt valabile şi astăzi şi continuă să inspire naţiunile noastre. Democraţia, drepturile omului sau statul de drept sunt pilonii de încredere pe care România şi SUA şi-au clădit parteneriatul strategic de-a lungul timpului”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

El spune că, deşi „astăzi sărbătoarea este puţin altfel, simbolul reprezentat de "Ziua Independenţei" rămâne la fel de vibrant în sufletele tuturor cetăţenilor americani, iar aceasta este poate cea mai importantă formă de celebrare a acestui moment istoric pentru naţiunea americană”.

„Urez "La mulţi ani!" Statelor Unite ale Americii! Happy Independence Day!”, a mai scris Marcel Ciolacu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.