Social 4 Iulie 2020 11:00

Primarul Capitalei continuă să facă bilanțul lucrărilor de consolidare și punere în siguranță a imobilelor cu risc seismic.

Vineri, primarul a anunțat că au fost finalizate lucrările de reparații de urgență și restaurare a fațadei fostului Hotel English, din Calea Victoriei nr. 52, cea mai „veche” clădire cu bulină din Capitală.

„Before and after. Ce am gasit, ce am facut. Încă o clădire istorică a primit haine noi! Am finalizat lucrările de reparații de urgență și restaurare a fațadei fostului Hotel English, din Calea Victoriei nr. 52, cea mai „veche” clădire cu bulină din Capitală. Urmează lucrările în interior, de consolidare a structurii de rezistență.

Această clădire este încadrată în clasa I de risc seismic încă din anul 1995, iar fațada era un adevărat pericol public.

SCURT ISTORIC
Clădirea a fost construită de giuvaergiul vienez Joseph Resch. În 1875, casa a fost vândută lui Grigore Eliade zis Cârciumărescu. Acesta a transformat-o în Hotelul English și tot atunci i-a adăugat Pasajul Englez, legătura între Calea Victoriei și Strada Academiei.

Decorul inițial al casei s-a pierdut în urma refacerilor succesive de-a lungul anilor”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.