Social 3 Iulie 2020 08:22

Premierul a susținut, joi seara, că în urma unui sondaj efectuat la Guvern, 83 la sută dintre români au declarat că vor să îşi petreacă concediile în ţară, însă, cu toate acestea „avem deficit pe turism”.

„Avem deficit pe turism. Banii cheltuiţi de români care pleacă în vacanţe în afara ţării sunt mai mulţi decât banii care intră în România, aduşi de turiştii din România. (...) Avem o ţară superbă, cu foarte multe atracţii. Am făcut sondaj şi pentru prima dată avem procent mare de români, 83% vor să îşi petreacă concediul în România sau cel puţin aşa declară. Îndemnul meu este să mergeţi şi anul acesta şi anul viitor în concediu în România. Sunt atâtea locuri superbe care merită văzute”, a declarat Orban în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

De asemenea, acesta a specificat că valabilitatea voucherelor de vacanţă, care pot fi folosite pentru turismul autohton, a fost prelungită.

Orban a vorbit şi despre ospitalitatea românilor, care ar putea deveni un brand de ţară.

„Românii, în sine, sunt foarte ospitalieri, sunt un popor prietenos. Această ospitalitate poate fi un brand al nostru”, a mai declarat Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Iulie 2020 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.