Social 2 Iulie 2020 10:30

Romsilva a publicat o filmare în care a fost surprins un bursuc în timp ce îşi asigura hrana în zona ocolului silvic Podu Iloaiei din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi.

„Întâlnire cu un bursuc pe raza ocolului Silvic Podu Iloaiei

Un bursuc preocupat să-și asigure hrana a fost surprins de colegii noștri pe raza ocolului silvic Podu Iloaiei din cadrul Direcției Silvice Iași. Cu toate că aceste mamifere omnivore au in general activitate nocturnă, musafirul nostru ne-a făcut o "surpriză" frumoasă

Bursucul, un animal deosebit de îngrijit, este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă.

Viezurii își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii.

Direcția Silvică Iași, structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează prin intermediul celor 8 ocoale silvice 65.729 hectare păduri de stat, din care 10.232 hectare prin Ocolul Silvic Podu Iloaiei”, scriu reprezentanții Romsilva pe rețeaua de socializare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.