Social 1 Iulie 2020 11:10

Ministrul Sănătății afirmă că, deși românii au înțeles greșit primele măsuri de relaxare crezând că pot reveni la normal, la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august am putea ajunge o viaţă cvasi-normală.

Tătaru susține că toate zilele libere de sărbători au fost gestionate în așa fel încât să reducă pe cât posibil răspândirea virusului, chiar dacă au fost persoane care nu au respectat regulile și au contestat existența pericolului.

„Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a declarat ministrul în cadul unei emisiuni la TVR1.

De asemenea, acesta a recomandat cetățenilor să respecte regulile în continuare, adăugând faptul că va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi.

Retail jobs

„Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Tătaru.

Potrivit ministrului, spitalele destinate persoanelor bolnave COVID sunt, în continuare, necesare.

„Evoluţia din aceste spitale COVID ne arată că sunt în continuare necesare, mai ales în anumite zone unde avem focare în desfăşurare sau avem un număr crescut de cazuri. Suntem într-o perioadă pandemică, suntem într-o perioadă în care avem un necesar de paturi pentru patologia COVID, dar să nu uităm nici de cei din patologia non- COVID”, a subliniat Tătaru.

Citeste si:
Alexandru Rafila, anunț îmbucurător:„Restricțiile vor fi ridicate...
Alexandru Rafila, anunț...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.