Social 30 Iunie 2020 14:40

Autoritățile de la frontiera județului Vaslui au deschis dosar penal pe numele unui bărbat din judeţul Vrancea prins în timp ce lovea cu brutalitate un cal. După ce a fost văzut, individul a spus pe un ton agresiv că este proprietarul animalului și face ce vrea cu el.

Luni, pe data de 29 iunie, în jurul orei 15.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu, aflat în timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, a observat în balta Pruteţ de pe raza localităţii Bogdăneşti un bărbat care tortura fără milă un cal.

Agresorul a lovit animalul în repetate rânduri cu pumnii şi cu căpăstrul, în timp ce încerca să îl scufunde de mai multe ori cu capul în apă, potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

După ce a fost legitimat de către oamenii legii, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 30 de ani este din judeţul Vrancea.

„În momentul în care colegii noştri i-au atras atenţia că rănirea sau schingiuirea animalelor este o faptă sancţionată de codul penal, bărbatul a precizat pe un ton iritat şi agresiv că este proprietarul calului şi că se comportă cu el aşa cum doreşte, în tot acest timp continuând să-l agreseze. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, dosarul urmând a fi predat, cu declinare de competenţă, autorităţii legale competente în soluţionare”, a declarat Irina Mirică, responsabil mass-media din cadrul STPF Vaslui, citată de adevarul.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.