Social 30 Iunie 2020 08:38

Edilul Capitalei a afirmat că din cele 4.600 de teste efectuate de Primăria București, doar patru bucureșteni au fost depistați pozitiv la Covid-19.

Campania de testare inițiată de Gabriela Firea a fost blocată de Ministerul Sănătății din cauza fapului că nu ar fi existat un aviz de la DSP, iar din acest motiv primarul îi atacă dur pe Nelu Tătaru și pe șefa DSP București în ceea ce privește redeschiderea spitalului Colentina.

„Cred ca s-a dat drumul la o dictatură militară în zona medicinei. Ne uităm în intreaga lume și nimeni nu spune că oamenii neagă pandemia. Oamenii cu anumite afecțiuni au avut probleme mai mari și ne-am pregătit cu toții, când acest guvern spunea că e o gripă ușoară și se pregătea de alegeri anticipate. Ce se întâmplă la noi e anacronic. În toată Europa se încearcă repornirea economiei și tratarea tuturor pacientilor cronici, pentru ca s-a murit de mult mai multe boli decât de COVID în perioada asta”, a spus edilul luni seara, la România TV.

Mai mult, Firea susține că suntem singura țară din Europa care a deschis cazinourile și păcănelele în schimbul teatrelor și spitalelor, adăugând că aceste acțiuni fac parte din „gafele de la guvernare”.

„S-au făcut în weekend eforturi pentru a speria populația. Mai sunt internări, la Matei Balș, la Victor Babeș sau la Colentina se internează oameni, dar mai mulți se externează. Nimeni nu poate intelege de ce un spital atât de mare cum e Colentina este închis în continuare. Săptamâna trecută reprezentanții DSP au făcut o descindere să numere pacienții, credeau că raportam mai puțini decât avem. Astăzi s-a produs un nou episod de abuz, șefa DSP, care este fina doamnei Anisie, a sunat managerul de la Colentina și a țipat și l-a certat și l-a amenințat că n-o să-i dea avizul pentru redeschiderea spitalului, pentru ca a dat informații presei”, a mai spus edilul Capitalei.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.