Social 29 Iunie 2020 12:10

O fată din Călărași în vârstă de 13 ani a fost traficată chiar de propria mătușă, iar autoritățile nu au făcut nimic pentru a o ajuta.

Iana Matei conduce centrul Reaching Out, din Argeș, un adăpost pentru îngrijirea și reabilitarea victimelor traficului de carne vie. În prezent, aici sunt găzduite 10 fete, iar Iana a relatat cel mai șocant caz.

Este vorba de o adolescentă ce are acum 16 ani, dar care a fost traficată chiar de către mătușa sa, începând cu vârsta de 13 ani. Până la 15 ani, a primit zeci de amenzi de la polițiști, iar la un moment dat, a rămas însărcinată.

După ce a ieșit din spital, a mers către poliție și a încercat să caute ajutor, având în vedere că născuse și nu avea unde să stea. Polițistul care a luat-o în primire i-a răspuns: ”Marş. Ştiu cine eşti. Nu avem ce să îţi facem. Du-te la Protecţia Copilului.”

La Protecția Copilului, i s-a spus îi poate fi luat copilul, dar că ea nu poate fi ajutată în vreun fel. A ajuns să doarmă într-un hambar, cu nou-născutul, datorită milei unui vecin.

Iana Matei spune că cineva a aflat de situația copilei și a anunțat-o, astfel încât a putut fi preluată și adusă la centru.

Aceasta mai spune că în România, ”în acest moment e mult mai convenabil să vinzi copii decât droguri în România, pentru că la droguri riscul e mai mare. Statului român nu îi pasă de aceşti copii traficaţi, relatează adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.