Ministrul Sănătății a declarat că nu este necesară introducerea carantinei în anumite localități, dar în cazul în care situația numărului de infectări va evolua, autoritățile vor avea în vedere și această variantă. El a menționat că trebuie făcută o analiză în ceea ce priveşte turismul de pe Valea Prahovei şi de pe litoral, întrucât acolo se deplasează persoane din toată ţara.

Nelu Tătaru a specificat că în ultimele trei zile majoritatea noilor cazuri de infectare au fost înregistrate în Argeş, Prahova şi Bucureşti.

„Trebuie să facem o analogie şi să vedem ce înseamnă tot turismul pe Valea Prahovei sau ce înseamnă apoi litoralul, în care vine populaţie din toată ţara şi se reîntoarce apoi în toată ţara, făcând o transmitere comunitară în localităţile lor”, a spus acesta în cadrul unei intervenții telefonice la Digi24.

De asemenea, acesta a explicat că, în zonele turistice amintite, regulile de distanțare socială sunt respectate foarte puțin, menționând că ar trebuie reevaluate controalele la agenţii economici şi judeţele de unde vin aceste persoane.

„Nu discutăm de carantina locurilor de vacanţă, discutăm de agenţii economici care ar trebui să respecte regulile şi precauţiile care au fost stabilite (…) în măsura în care acele norme nu sunt respectate, atunci se vor lua măsuri la acei agenţi economici. Nu este intenţia noastră să ne transformăm în stat poliţienesc, dar acele reguli, odată cu relaxarea, cu redeschiderea activităţilor economice au fost însuşite, şi-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Mă repet, cei care au participat alături de noi la redeschiderea şi au fost de acord cu regulile, să le respecte. (…) La o relaxare pe care ne-am asumat-o toţi, şi Ministerul Sănătăţii, şi Guvern, şi activitatea economică în discuţie, ar fi trebuit să nu ajungem aici”, a mai spus Tătaru.

Citeste si:
Tomac propune trei măsuri pentru a preveni risipa banilor publici
Tomac propune trei măsuri...

Întrebat dacă este vorba despre restricţii de circulaţie în localitate, Tătaru a răspuns: „Deocamdată nu este necesar, dar odată cu evoluţia nefavorabilă ne gândim şi la acest lucru”.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.