Dumitru Comănescu, bucureșteanul care devenise recent cel mai bătrân bărbat din lume, a decedat la vârsta de 111 ani și 231 de zile.

Dumitru Comănescu s-a născut în data de 8 noiembrie 1908, în satul Provița de Jos, comuna Drăgăneasca, Prahova.

Cu câteva zile înainte de a trece la cele veșnice, Comănescu a primit de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cea mai înaltă distinctție acordată de Biserica Ortodoxă Română, Crucea Patriarhală. La finalul lunii trecute, calitatea sa de cel mai bătrân bărbat din lume fusese recunoscută de Cartea Recordurilor.

În tinerețe, Comănescu s-a remarcat ca un valoros fitopatolog, fiind un discipol al lui Gheorghe Ionescu Sisești. Absolvent de facultate în 1933, acesta a activat în câmpul muncii timp de 70 de ani. Ultima expertiză fitopatologică a făcut-o în 2003.

Bob Weighton, un american din Alton, Hampshire, a fost deținătorul anterior al recordului de cel mai bătrân bărbat din lume. Americanul s-a stins din viață în somn, în locuința sa.

Citeste si:
Un muncitor din Suceava a murit după ce un perete s-a prăbușit...
VIDEO Un muncitor din Suceava...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Weighton devenise cel mai bătrân bărbat din lume în februarie, după ce Chitetsu Watanabe, din Japonia, a murit la 112 ani.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.