Social 26 Iunie 2020 16:10

Elevii de la un liceu din Cugir au susținut proba la geografie a Bacalaureatului de două ori, după ce inițial au primit subiectele din 2019.

Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au fost nevoiți să dea proba de Bacalaureat la Geografie de două ori

Eroarea a fost făcută de patru membri ai comisiei de examen, ce au printat subiectele din 2019 și le-au dat elevilor.

Dan Cherecheș, șeful comisiei la nivel județean, a explicat cum a apărut eroarea și cum au ajuns elevii să dea proba la Geografie a doua oară.

Conform lui Cherecheș, comisia a printat în ordine alfabetică subiectele extrase. Subiectul de la Geografie nu a putut fi printat, astfel că membrii comisiei au trecut mai departe.

După ce au terminat de tipărit toate subiectele, aceștia au revenit la subiectul de la Geografie și l-au printat, doar că nu și-au dat seama că l-au imprimat pe cel din 2019.

Dan Cherecheș spune că membrii comisiei au verificat doar dacă subiectele sunt lizibile, fără să se mai uite și la dată.

Odată primite subiectele de către elevi, aceștia au început să le rezolve și abia ulterior profesorii și-au dat seama de eroare.

Elevii au fost duși în altă sală, unde au primit apă, mâncare și cafea, cât timp au așteptat rezolvarea problemei. Odată cu ora 14:00, conform metodologiei, aceștia au susținut a doua oară proba la Geografie, cu subiectele de rezervă, conform alba24.ro.

Cei patru membri ai comisiei au fost sancționați disciplinar și nu vor mai putea face parte din comisiile de examen în următorii patru ani.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.