Social 25 Iunie 2020 15:40

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că, în acest moment, există mai multe tipuri ale virusului Covid-19 în circulație.

„Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patologie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie. Avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări, noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a declarat Nelu Tătaru.

Când a fost întrebat dacă virusul este la fel de virulent ca la începutul epidemiei, ministrul Sănătății a răspuns: „În acest moment nu, dar avem peste 180 de cazuri în terapie intensivă, avem pacienţi pe suport ventilator, din fericire în Gorj nu avem pe suport ventilator niciun caz”.

Acesta a declarat că premierul Ludovic Orban nu i-a reproșat nimic: „Suntem o echipă guvernamentală care şi-a făcut treaba. (...) Nu, primul-ministru ştie ce am făcut, ştie cum am lucrat în această perioadă la fel cum cred că a văzut toată lumea”, a mai spus Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul a mai spus că singurul lucru pe care și-l reproșează este faptul că ziua a fost prea scurtă și nu a apucat să meargă peste tot prin țară.

Tătaru speră ca următoarele măsuri de relaxare să fie luate la 1 iulie.

„Următoare perioadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar noi luni vom avea şi decizia”, a mai declarat ministrul, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.