Social 25 Iunie 2020 12:00

Razele ultraviolete puternice ar putea distruge coronavirusul, în proporție de 90%, în doar 30 de minute, spun cercetătorii americani.

Virusul Covid-19 ar fi acoperit la suprafață de un strat protector, care se poate deteriora atunci când este expus la raze ultraviolete puternice.

Atât oamenii de știință, cât și dermatologii cred că expunerea la soare, care stimulează producerea vitaminei D în organism, ajută la întărirea sistemului imunitar, deci la prevenirea infectării cu coronavirus.

Un dermatolog explică ce efecte au radiațiile asupra organismului.

Radiaţiile ultraviolete ajută la creşterea fixării calciului în oase prin sinteza de vitamina D3. În primul rând, apără imunitatea, şi, în al doilea rând, vitamina D3 este foarte importantă pentru orice infecţie de tip respirator. Prin urmare, vitamina D3, ea însăşi, da, face bine, dar radiaţile ultraviolet, nu”, spune medicul dermatolog.

Efectele radiațiilor solare sunt eficiente, dar expunerea la soare nu trebuie să fie o metodă de combatere a virusului Covid-19 cu probabilitate de 100%.

Ideea că ne protejăm la soare şi în felul ăsta distrugem virusul, nicidecum nu trebuie considerată ca singura măsură sau o măsură certă sau cu rezultat de 100% că poate să scadă viabilitatea virusului”, a declarat Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.