Social25 Iunie 202012:30de George Stanciu

Lectura de un minut

IGSU a dat detalii despre bilanțul inundațiilor din ultimele 24 de ore, iar situația rămâne îngrijorătoare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în ultimele 24 de ore au fost evacuate peste 150 de persoane și peste 100 de case au fost inundate. De asemenea, o mulțime de drumuri sunt blocate din cauza ploilor torențiale.

Conform informațiilor IGSU, cantitățile mari de precipitații au produs inundații în 39 de localități din 19 județe. Pompierii au acționat pentru a evacua apa din 102 case, 151 de curți și 236 de beciuri și subsoluri în ultimele 24 de ore.

Bistrița-Năsăud și Hunedoara sunt cele mai afectate județe de ploile torențiale.

Traficul rutier este blocat pe două drumuri județene (DJ 668 și DJ 668A/HD), restricționat pe un drum județean (DJ 153/MS) și a fost temporar blocat pe 3 drumuri naționale (DN 10/CV, DN 28/IS și DN 17B/NT) și un drum județean (DJ 142/MS)

Citeste si:
VIDEO Mai multe străzi din Alba Iulia au fost inundate complet
VIDEO Mai multe străzi din...

Sistemul Ro-Alert a fost folosit pentru a transmite 10 avertizări la nivelul a 7 județe, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harginta, Iași și Neamț.

De asemenea, în dimineața zilei de joi, pompierii intervin în 4 județe, Arad, Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mureș.

Alte 81 de persoane din localitatea Baranca, Botoșani, vor fi evacuate pe fondul codului roșu de inundații de pe râul Prut.

Citeste si:
Spitalele din Argeș au început să își trimită bolnavii Covid în...
Situație îngrijorătoare în...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.