Social 24 Iunie 2020 09:05

În perioada de izolare a existat o adevărată cursă pentru adopțiile de câini, dar relaxarea restricțiilor a venit cu o situație cel puțin îngrijorătoare: oamenii au abandonat animalele de companie pe care le-au folosit ca pe obiecte atunci când au avut nevoie.

Adopțiile au fost făcute cu două scopuri: pe de o parte proprietarii au vrut un animal de companie pentru a-i ajuta să treacă mai ușor de plictiseala din timpul carantinei și, pe de altă parte, au vrut să aibă un motiv principal de a ieși din casă.

Acum, toate persoanele care s-au declarat iubitoare de animale își arată adevarata identitate și aruncă sufletele nevinovate pe șosele pustii, departe de civilizație, pe străzile periculoase ale orașelor sau înapoi la adăpost, într-o cușcă strâmtă în care puțini dintre ei au posibilitatea de a sta în picioare.

Acest lucru se întâmplă în Israel, unde cazurile de abandon au crescut considerabil în ultima perioadă: „Pentru fiecare cerere de adopţie care ne vine, avem cel puţin 30 de solicitări din partea persoanelor care doresc să renunţe la prietenul patruped”, spune Dr. Sharon Maoz, administratorul Let Animals Live, din Israel.

Liderii Societății Israeliene pentru Prevenirea Cruzimii Față de Animale (Spca) au aceeași opinie: „Majoritatea câinilor au fost returnați și există multe alte cazuri noi care se află în așteptare. Cuștile sunt pline pentru că oamenii au adoptat câini în mijlocul pandemiei și acum regretă. Unul dintre cele mai triste lucruri este să vezi un câine lăsat aici privindu-și proprietarii plecând și începând să plângă. Unii pot muri de foame din cauza tristeții lor”.

Estimările arată că în martie abandonurile câinilor au crescut cu cel puțin 30% în această țară.

Mulți dintre cei care apelează la acest gest au invocat motive de natură economică. Ei au susținut că nu mai pot avea grijă de câine din cauza crizei provocate de pandemie, potrivit lastampa.it

În Israel erau 33.000 de câini maidanezi în anul 2017, potrivit Humane Society International

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.