Social 24 Iunie 2020 08:18

Asociaţia „Fight for freedom” a lansat o petiţie online în care îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Legea Educaţiei cu amendamentul care interzice activităţi privind răspândirea teoriei identităţii de gen. 44.500 de persoane sunt de acord cu implementarea legii în școli.

Persoanele care au semnat petiția susțin că elevii trebuie informați corect cu privire la normele de moralitate

„Organizaţiile care susţin teoria de gen nu fac decât să instige la un comportament dăunător prin deformarea adevărului şi prin distribuirea de informaţii care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea psihică a copiilor, adolescenţilor şi tinerilor, respectiv a personalului didactic din unităţile de învăţământ şi educative”, se arată în petiţie.

Iniţiatorii au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Legea Educaţiei cu amendamentul adoptat de Senatul României, care interzice activităţi privind răspândirea teoriei identităţii de gen.

Senatul României a adoptat în 16 iunie 2020 un amendament la Legea Educaţiei, L 87/2020, prin care sunt interzise „activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.