Social 23 Iunie 2020 13:40

În urma internării la spitalul județean Brăila, 41 de muncitori veniți din Pakistan au distrus saloanele în care se aflau, iar conducerea Consiliului Judeţean spune că se va adresa firmei angajatoare, cât şi Ambasadei Pakistanului la Bucureşti pentru a plăti daunele produse.

Muncitorii veniți din Asia au ajuns la unitatea medicală pentru că, deși lucrau la Galați, erau cazați într-un campus din Vădeni, județul Brăila.

Persoanele internate au rupt plasele de ţânţari, au fumat în saloane, au stricat mobilierul, saltelele şi lenjeria și au aruncat cu mâncare în personalul medical.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a declarat că va încerca să recupereze pagubele create de pakistanezi de la firma angajatoare, dar va înştiinţa şi Ambasada Pakistanului.

„S-a creat o situaţie neplăcută, cei 41 de muncitori, nefiind vorbitori de limba română şi într-o mică măsură vorbitori de engleză, ne-am înţeles foarte greu cu ei. Marea majoritate sunt fumători, sunt asimptomatici, deci pe picioarele lor, dat fiind că perioada de spitalizare este foarte mare, pe fondul plictiselii probabil au încercat să îşi facă o viaţă mai bună şi au afectat şi cadrele medicale şi saloanele în care sunt internaţi. Au fumat pe geam, au fumat în saloane, s-a declanşat sistemul de alarmă la incendii şi noroc ca am prevăzut şi am oprit apa pe sistem că altfel aveam doar apă în tot acel pavilion nou. Au agresat unele cadre medicale, pe motiv că nu le place mâncarea, dar este aceeaşi mâncare pe care o consumă toţi pacienţii internaţi. Am anunţat toate instituţiile abilitate, Poliţie, Jandarmerie, i-am potolit iniţial, iar apoi au început iar”, a declarat preşedintele CJ Brăila, citat de news.ro

De asemenea, acesta a spus că își dorește ca, după cele 14 zile de internare, cei 41 de muncitori să fie testaţi negativ şi să fie externaţi. Ulterior, se va putea efectua o evaluare a pagubelor, iar mai apoi recuperarea obiectelor distruse de la societatea angajatoare sau chiar de la Ambasada Pakistanului la Bucureşti.

„Sper să îi testăm săptămâna aceasta, să se fi negativat, să îi externăm la 14 zile, apoi să facem o evaluare a pagubelor pe care să o transmitem firmei angajatoare, dar şi Ambasadei Pakistanului pentru că trebuie să recuperăm respectivele pagube de la cineva. Este un corp nou nouţ dat în folosinţă de puţin timp şi e păcat să stricăm anumite lucruri făcute din banii contribuabililor români. Eu nu cred că un pacient român în spitale din Franţa sau Germania se comportă ca aceşti pakistanezi”, a mai spus preşedintele CJ Brăila.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

Astfel, Iulian Chiriac a menționat că Ministerul Sănătății ar fi trebuit să se ocupe până în acest moment de pacienţii pakistanezi, asimptomatici şi recalcitranţi, care au nevoie de tratament medical în condiţii sporite de securitate.

„M-aş fi aşteptat pentru astfel de situaţii speciale Ministerul Sănătăţii să aibă un plan, să fie relocaţi într-un spaţiu închis, unde să fie trataţi în alte condiţii de securitate pentru că lucrurile pot degenera şi trebuie protejate si cadrele medicale”, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Brăila.

Delia Râșnoveanu, managerul SJU Brăila, a susținut că nu a avut contact cu aceștia și că „situația locurilor pentru bolnavii de coronavirus e la limita limitelor”.

„Eu, personal, nu am intrat acolo, dar am văzut din afară sitele de protecție ale geamurilor căzute, faptul că se fuma…. Vom face o evaluare a pagubelor după ce vor fi externați. În total, au fost 42 de muncitori, unul dintre ei s-a vindecat și a fost externat”, a declarat aceasta pentru libertatea.ro

Citeste si:
Țări populare din care poți să recrutezi muncitori
Țări populare din care poți...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.