Social22 Iunie 202015:40de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a postat în această dimineață un mesaj pe Facebook în care comentează ce se întâmplă în sistemul de sănătate în această perioadă de pandemie. Acesta consideră că modul de acționare „se poate încadra cu ușurință în crimă cu premeditare”.

TREBUIE SĂ OPRIM CU ORICE PREȚ CRIMELE GUVERNULUI! Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate se poate încadra cu ușurință în crimă cu premeditare! Nu se mai pot găsi circumstanțe atenuante în condițiile în care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de aparținători și mii de medici trag cu disperare semnale de alarmă cu privire la soarta celor care suferă de alte boli decât COVID-19. Decizia de a bloca și goli cea mai mare parte a spitalelor din România în așteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens încă de Ia început, dar ar fi putut fi acceptată doar pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei măsuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la îngrijire medicală sunt inacceptabile”, a scris Tăriceanu.

Acesta susține că Spitalul Colentina, care în mod normal ar fi tratat 20.000 de bolnavi pe lună, a tratat doar câte 100. Așadar, pe tipul pandemiei Colentina ar fi putut trata 80.000 de pacienți, nu doar 400. Tăriceanu spune că în această situație sunt mai multe spitale din România.

Nici Orban, nici Tătaru și nici chiar Arafat nu își pun problema cum s-au descurcat în această perioadă zecile de mii de români cărora li s-a interzis accesul la tratament! Ei sunt prea concentrați în a stoarce electoral coronavirusul ca să-și mai onoreze jurămintele!”, a mai scris Tăriceanu.

Cățin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va depune o hotărâre prin care să îi facă pe guvernanți să redeschidă spitalele cu adevărat.

Citeste si:
STUDIU Urșii koala, printre cele mai rare animale
STUDIU Urșii koala, printre...

Această situație nu mai poate rămâne așa! Ne solidarizăm cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului, dar vom merge mai departe! ALDE va propune o hotărâre a Parlamentului care să-i facă pe guvernanți să redeschidă de-adevăratelea spitalele. Dacă vor trata cu indiferență hotărârea Parlamentului, cum au mai făcut-o, vom încerca să mobilizăm forțele politice pentru o moțiune de cenzură și dacă nu vom reuși vom ieși în stradă!

Genocidul la care poporul român este supus de un guvern care este interesat doar de campanie electorală și absolut deloc de bolnavi trebuie oprit!”, a mai scris pe pagina sa de Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si:
Spitalul Municipal Arad, inundat după ce a plouat torențial
Spitalul Municipal Arad,...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.