Social 22 Iunie 2020 15:15

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că va sesiza la CCR proiectul de lege al PSD care prevede ca Executivul să majoreze alocația pentru copii până la suma de 300 de lei.

Liderul PNL a menționat că acest proiect de lege nu se poate pune în practică, întrucât nu există surse de finanțare.

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a declarat premierul în cadrul conferinței susținute la sediul PNL.

Acesta spune că, deși Guvernul are intenția de a majora alocațiile copiilor, starea economiei din România este instabilă, iar singurul lucru pe care îl pot realiza momentan este mărirea progresivă a sumei.

„În baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cât vom putea stabili cu cât cresc alocațiile. Ne dorim creșterea. Vom stabili un grafic de creștere progresivă, astfel încât, să reușim creșterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment”, a mai adăugat Orban, citat de hotnews.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.