Într-o premieră pentru justiția românească, un polițist a fost condamnat pentru că a bătut un om chiar în secția de poliție, în urmă cu cinci ani.

Decizia a fost dată pe 18 iunie 2020 de către Judecătoria Sectorului 5, iar polițistul inculpat în dosar a primit o condamnare de 10 luni de închisoare cu suspendare, dar și-a pierdut și dreptul de a mai fi polițist.

În iarna lui 2015, un bărbat a fost amendat și dus la Secția 17, deoarece ”a apelat în repetate rânduri la mila conducătorilor auto, deși este apt de muncă.”

Victima a primit o ”corecție fizică” la secție, deoarece i-ar fi spus polițistului că îl va reclama dacă se poartă abuziv.

”G.D. spune că a fost bătut cu bastonul în secția de poliție, pe motiv că i-a spus polițistului că îl va reclama dacă se poartă abuziv. La ieșirea din secție, G.D. a fost dus la IML, unde a primit un certificat medico-legal care atestă că a fost lovit cu un corp dur și că necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale”, a transmis APADOR-CH.

Citeste si:
Gunoaiele din Portul Constanța. Avertismentul unui procuror
Afacerea cu gunoaie din...

Dosarul a fost clasat de trei ori de Parchet, dar avocatul Nicoleta Popescu, de la APADOR-CH, a reușit de fiecare dată să obțină infirmarea soluției.

Judecătorii au fost cei care au găsit, de fapt, mai multe dovezi sau suspiciuni cu privire la judecarea învinuitului. Aceștia au descoperit, printre altele, că ancheta fusese efectuată de o structură a poliției ce avea sediul în aceeași secție cu polițistul vizat de acuzații.

În data de 28 iunie 2020, judecătorii l-au condamnat pe agentul de poliție A.S., pentru purtare abuzivă. Acesta a primit 10 luni de închisoare cu suspendare, va fi supravegheat timp de doi ani, va efectua 60 de zile de muncă în folosul comunității și are interdicția de a mai fi polițist sau de a mai ocupa funcții publice. De asemenea, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost condamnată la plata despăgubirilor morale în valoare de 10.000 de lei, arată libertatea.ro.

Decizia dată în urmă cu câteva zile nu este definitivă.

Citeste si:
Se va purta sau nu mască la birou? Ce are de spus Florin Cîțu
Se va purta sau nu mască la...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.