Social 19 Iunie 2020 14:10

După vizita pe şantierul autostrăzii Comarnic-Braşov, premierul Ludovic Orban a dat asigurări că Guvernul va aloca resurse impresionante pentru modernizarea infrastructurii, adăugând că acestă acțiune reprezintă „prioritatea zero” în scopul creşterii perspectivelor de dezvoltare pentru toate regiunile.

Premierul a menționat că, deși fiecare Consiliul Judeţean a avut un buget de peste 50 de milioane pentru sănătate, niciun consiliu judeţean nu a alocat atâtea resurse pentru proiectele de modernizare.

„Ne propunem să alocăm sume fără precedent pentru obiectivele de investiţii pentru Braşov. (...) România are nevoie ca de aer de modernizarea infrastructurii şi din cauza aceasta obiectivul nostru prioritar îl reprezintă investiţiile în infrastructură - de transport, energetică, de sănătate, unde există extrem de multe proiecte care sunt derulate atât de Primăria Braşovului, cât şi de Consiliul Judeţean. În următoarea perioadă, dacă vrem să ne modernizăm, dacă vrem să creştem standardul de viaţă pentru fiecare român, dacă vrem să asigurăm unirea tuturor provinciilor istorice, să asigurăm perspective de dezvoltare pentru toate regiunile din România prioritatea zero trebuie să fie investiţiile în infrastructură, iar în ceea ce ne priveşte pe noi vom aloca resurse impresionante, cum nu au fost alocate niciodată în ultimii 30 de ani, pentru modernizarea infrastructurii”, a declarat Orban.

De asemenea, premierul a spus că își dorește ca în următorii șase ani să fie realizată o conexiune a Braşovului cu toate regiunile.

„Vreau ca peste 6 ani - ştiţi vorba 'toate drumurile duc la Roma' - când voi veni în Braşov, să spun toate 'drumurile duc la Braşov'. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Braşovul şi nu numai Braşovul, de care are nevoie România -, conexiunile dintre Braşov şi Coridorul 4 european prin autostrada Braşov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Braşov şi Bucureşti prin tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău şi Braşov. (...) Braşovul este un punct extrem de important pentru România şi în mod normal toate aceste conexiuni de infrastructură de transport rutier, feroviar şi aerian trebuiau făcute mai demult”, a mai adăugat Orban.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Mai mult, acesta este sigur că aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav va fi deschis anul viitor.

„În ceea ce priveşte transportul feroviar care este prioritar la nivel european Braşovul trebuie să aibă legătură cu graniţa de vest prin modernizarea până la Curtici şi să aibă legătură cu portul Constanţa”, a afirmat Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.