Social 19 Iunie 2020 11:22

Autoritățile DIICOT din Dâmboviţa au efectuat șapte percheziții în urma cărora au descoperit cantități considerabile de droguri care se pare că erau vândute în mod regulat către elevii din București și Târgovişte.

„La data de 18.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au confiscat, în urma perchezițiilor, telefoanele mobile care aparțineau persoanelor în cauză, dar și un plic în care se aflau semințe de cannabis.

„În cauză s-a stabilit faptul că, pe raza municipiului Târgoviște, mai multe persoane desfășoară activități infracționale din sfera traficului de droguri de risc, comercializând cannabis către elevi ce urmează cursurile școlare ale diverselor unități de învățământ de pe raza municipiilor București și Târgoviște.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 7 telefoane mobile, 2 recipiente ce conțineau resturi de materie vegetală și un plic susceptibil a conține mai multe semințe dintr-o plantă toxică cu puternic efect halucinogen”
, se mai arată în sursa citată.

De asemenea, potrivit investigațiilor, din grupul respectiv a fost vizat un bărbat, din Bucureşti, bănuit de comercializarea de droguri de risc şi de mare risc. Mai mult, persoana în cauză s-ar fi aprovizionat cu droguri şi ar fi avut legături cu alte 6 persoane tot din municipiul Bucureşti.

„La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO București și BCCO Ploiești și a jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai adaugă reprezentanții DIICOT.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.