Social 18 Iunie 2020 15:40

În urma vizitei de la Unităţile Mobile ATI, amplasate la Romexpo, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a explicat că PSD a făcut un gest „lipsit de bun-simţ politic” prin depunerea unei moţiuni de cenzură după încetarea stării de alertă. La vizita programată pentru ora 14.00 au participat şi premierul Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministru de Interne, Marcel Vela, precum şi secretarul de stat Raed Arafat.

În urma deciziei luate de către Curtea Constituţională de a judeca mai repede sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Legea 55/2020, actul normativ care reglementează starea de alertă, Klaus Iohannis și-a exprimat dezamăgirea față de social democrați care, susține el, nu au făcut decât „un circ artificial”.

„Este totuși o premieră și e bine să ne explice CCR cum s-a ajuns la această devansare. Pe fond, sesizarea Avocatului Poporului e corectă. Nu poate Parlamentul să modifice o hotărâre a Guvernului. După părerea mea, guvernul a procedat legal și constituțional. Măsurile au fost bune și s-a venit cu ele la timp. Tot circul din Parlament vine pe fondul unui circ artificial făcut de PSD”, a declarat șeful statului.

De asemenea, președintele a fost întrebat și dacă există posibilitatea implementării unor noi restricții împotriva COVID-19: „S-a renuntat la mai multe restrictii. Virusul nu pleaca in vacanta. Virusul este in comunitate. In zona politica apar afirmatii si pozitii dintre cele mai nepotrivite pentru aceasta perioada. Feriti-va de virus. Au ramas in vigoare masuri simple de bun simt si foarte importante. Masca va protejeaza. Distanta trebuie pastrata pe tot unde se poate. Igiena mainilor e extrem de importanta. Noi nu dorm sa impunem masuri de restrictie. Aceasta noua normalitate nu poate sa fie un succes fara respectarea acestor norme minimale”, a explicat acesta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.