Social 18 Iunie 2020 09:58

Potrivit Regulamentului General de Protecție a Datelor, numele și prenumele elevilor care au susținut examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat.

Ministerul Educației și Cercetării a transmis că fiecare elev va putea să vadă ce note a obținut la examinare prin intermediul unui cod unic.

„În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel”, arată un comunicat al Ministerului Educației, conform m.stiri.tvr.ro.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

„Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui”, se mai arată în sursa citată.

Citeste si:
Doi elevi de la o şcoală din Târgovişte s-au bătut chiar sub...
Doi elevi de la o şcoală din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Potrivit ministerului Educației, anonimizarea datelor cu caracter personal a fost decizia luată de către federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor și Consiliul Național al Rectorilor.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

Citeste si:
Primele rezultate la sesiunea a doua a Bacalaureatului
Primele rezultate la sesiunea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.