Social18 Iunie 202008:17de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Premierul Ludovic Orban spune că restaurantele și teatrele se vor deschide atunci cînd va fi posibil din punct de vedere epidemiologic.

Premierul a declarat că nu se „hazaredează” să facă niciun pronostic”, deoarece, la momentul de față, nu se știe ce se va întâmpla.

„Când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, nu mă hazardez să fac niciun pronostic. După opinia mea, trebuie să aşteptăm, să urmărim evoluţia epidemiei. Există o creştere evidentă a numărului de cazuri, această creştere a numărului de cazuri, atenţie, este distribuită aproape uniform în ţară, nu avem nişte focare în anumite judeţe, ci este vorba de o distribuţie în comunitate în aproape toate judeţele. Transmiterea comunitară este o transmitere care trebuie controlată, prin anchete epidemiologice, prin respectarea regulilor, astfel încât o persoană dacă este infectată, chiar dacă nu ştie, să nu transmită celor cu care intră în contact virusul respectiv. Deocamdată, nu ştim ce se va întâmpla”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban roagă din nou oamenii să fie extrem de vigilenți și să respecte cu strictețe regulile impuse.

Altfel, riscăm să ne confruntăm cu o creştere foarte importantă a numărului de cazuri şi lucrul ăsta nu numai că nu ne va permite o nouă relaxare, ci s-ar putea să ne pună în situaţia, să ne oblige, efectiv, să adoptăm noi restricţii”, a mai spus Orban, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Orban, despre protestele din Piața Victoriei: „Nu înțeleg de ce au...
Orban, despre protestele din...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.